Начало » Политика » Китайски квартал

Китайски квартал

През 2060г. целият свят ще слуша китайска народна музика, защото Китай ще управлява света . От Ботунец та чак до Владивосток хората ще гледат и слушат само ВКЧТВ /Великата Китайска Частна Телевизия/ с нейната култова музикална класация Бей Джинг Сонг. Китайска спортна гимнастика, китайски поп фолк и китайска кухня ще са единствените задължителни свободно избираеми дисциплини, които учениците от началните класове ще имат право да изучават в свободното си време. Всички софтуерни програми и операционни системи ще бъдат пускани на пазара само на китайски език, а за онези злочести юзъри, които се осмелят да поискат инсталиране на споменатите програми на английски, ще бъде организирано пътешествие тип „7 години в Тибет”, само че без Брат Пит.

За официален език на дипломацията ще бъде провъзгласен, разбира се, китайският. Това ще доведе до сериозна офанзива по превеждането на всички международни конвенции и спогодби, както и всички нормативни актове на ЕС, НАТО, ООН, Уницеф и други международни организации на новия официален език на дипломацията – китайския.

Китайската Народна Армия ще струпа 3 млн. оловни войници в естествен ръст на ивицата Газа, с което ще сложи точка на конфликта между Израел и новосъздадената държава Палестина.  Китайците ще анексират Япония, Виетнам, Северна и Южна Корея , Лаос, Филипините, Малайзия, Бруней и Индонезия. Териториите, които правителството предстои да анексира ще бъдат обнародвани в Китайския план за разширяване след 2060г.

Китай ще закрие всички писти на Формула 1 в останалия свят и ще концентрира състезанията само на писти, намиращи се на територията на анексираните от него държави. КДЖ /Китайските Държавни Железници/, чрез подставени дъщерни фирми, ще изкупят голяма част от подземната метро транспортна мрежа в южна Америка и скандинавските страни. По този начин, за да могат гражданите на съответните държави да ползват собственото си метро, правителствата им ще трябва да плащат на Китай непосилни транспортни такси – твърде често калкулирани не в брой конвертируеми юани, а в брой породисти домашни кучета и други домашни любимци, конфискувани насилствено от техните собственици.

Китайската Нова Година ще замести официално всички останали национални новогодишни празници, а Китайският хороскоп ще стане официален хороскоп.

Далай Лама ще бъде обявен за военннопрестъпник номер 1 в света и ще бъде принуден да мести скривалищата си на все по-голяма надморска височина в Хималаите, преследван по петите от Китайската Тайна Полиция.

България, разбира се, първа ще напусне доброволно Европейския съюз и ще се самообяви за балканска китайска провинция.

Официална реакция от китайското външно министерство няма да последва.

В България ще процъфтява бизнесът с гадаене на пържен ориз и гледане на пилешко в сладко-кисел сос.

Официална реакция от китайското външно министерство няма да последва.

Китайските търговци на пазара Илиянци ще го обявят за автономна китайска територия.

Официална реакция от китайското външно министерство няма да последва.

*Статията е публикувана за първи път на www.2060.bg

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s