Начало » Общество » Делфин и Виста

Делфин и Виста

За щастие или пък  за нещастие човекът през 2060 г. все още ще бъде Господар на планетата, повелител на живата и неживата природа, екстерминатор на растения и животни.След  50 години близо половината земляни в активна възраст ще имат нестандартна сексуална ориентация, ще се хранят предимно с кореноплодни растения и грудкови култури, ще носят дрехи от естествени растителни влакна и ще живеят в сламени колиби, измазани с кал,  в малкото останали зелени горски масиви. Тази половина от човечеството ще постави началото на мощно Движение за Екологична Левитация, Филантропия, Ирисотерапия и Нумерология (ДЕЛФИН). ДЕЛФИН ще води непримирима борба срещу приложението  на противогрипни ваксини, употребата на боя за коса с окислител и използването на лазерна епилация за мирни цели.

Останалата половина от човечеството, някои биха я нарекли по-добрата половина, но това зависи от гледната точка – та тази половина от човечеството ще се занимава агресивно с добив на алтернативни горива от Луната, клониране на домашни млекопитаещи животни, цифрови технологии за сканиране ядрото на Земята и разбира се консумация на чисто птиче месо от евтаназирани с райски газ пилета и генно-модифицирана сьомга, вирееща в топлите води на Персийския залив. Тази зловеща и безкомпромисна група от хора ще основе Великата Интернет Сондираща Технологична Акупунктура (ВИСТА).

Както може би вече се досещате ДЕЛФИН и ВИСТА ще се превърнат в непримирими политически противници – нещо като републиканци и демократи, виги и тори, китайци и тибетци, Yahoo и Google, никотинови цигари и марихуана.

Чисто физически разликата между членовете на ДЕЛФИН и членовете на ВИСТА ще бъде почти незабележима, с изключение може би на третото око, което ДЕЛФИН-ци умело ще прикриват с новия модел слънчеви очила Treocchi на престижната италианска екомарка FID (Fashion Is Dead).

Членовете на ВИСТА ще носят миниатюрни капсули с неутрино във вътрешния джоб на латексовите си шлифери, покрити с невидим защитен филм срещу киселинни дъждове.  По този начин, поне по тяхно мнение, ще компенсират липсата на трето око – основно конкурентно предимство на противниците им.

За да могат да се разпознават един друг , привържениците на ВИСТА ще използват произволни цитати от култовата книга „Шифърът на Леонардо”, превърнала се в тяхна Библия.

Главен щаб на ВИСТА и своеобразна тяхна столица ще бъде първият онлайн град FBC (FaceBook City).

Привържениците на ДЕЛФИН, разбира се, ще обитават усойните планински склонове на Хималаите – единственото място, където ще могат да дишат с пръстите на краката си и открито да използват третото си око.

ДЕЛФИН ще разчитат на морално остарялото естествено оплождане като средство за увеличаване на популацията, докато ВИСТА ще се мултиплицират онлайн след въвеждане на специален username & password.

* Статията е публикувана за първи път на www.2060.bg

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s